Balti Elektrijaama seiskamine tekitas Virumaal doominoefekti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti elektrijaam.
Balti elektrijaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Viru Keemia Grupi ühe elektrijaama seiskamine generaatorgaasi nappuse tõttu on osa Virumaa ettevõtteid tabanud ahelreaktsioonist, mis algas Eesti Energia otsusest panna suveks seisma Balti Elektrijaam.



Eesti Energia kustutab 15. mail kolmeks kuuks tule Balti Soojuselektrijaama kateldes. Eesti Põlevkivi paneb sellega seoses suveks kinni Aidu karjääri ja vähendab teiste kaevanduste töökoormust, vahendasid

ERR-i teleuudised.

Viru Keemia Grupi tütarettevõte VKG Oil seiskas möödunud nädalal ühe õlivabriku ja vähendas teiste õlivabrikute töömahtu. Kui Eesti Energia säästab Balti Elektrijaama ja Aidu karjääri suvise seiskamisega umbes 22 miljonit krooni, siis VKG kaotab üle saja miljoni krooni käivet. Tootmata jääb umbes 30 tuhat tonni õli.

VKG Energia lõunajaam kasutab küttena õlitööstuse kõrvalprodukti - generaatorgaasi. Kui väheneb õlitootmine, väheneb ka generaatorgaasi kogus. VKG Energia jääb ilma umbes 20 miljonist kroonist müügitulust.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles, et Viru Keemia Grupi juhte hoiatati Aidu karjääri võimalikust suvisest sulgemisest juba aasta algul. Jõgi on seisukohal, et Eesti Põlevkivi on keemikutele igati vastu tulnud. Kokkulepitud koguse põlevkivi VKG saab, aga suvel tekib suur tarnelangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles