Virulased peavad pühapäeval Rakveres tantsupidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere spordihallis algab 3. mail kell 17 XI Virumaa tantsupidu, kus esineb tuhat Virumaa rahvatantsijat.


"Kava on peaaegu sama, mis Tallinnas üldtantsupeol, välja on jäänud lätlaste ja leedulaste rühmad, neid meil lihtsalt siin ei ole. Kohale ei tule ka võimlejate rühmad ja numbrite järjekorraski on tehtud muudatusi," ütles Lääne-Virumaa folkloorikuraator Pilvi Lepiksoo.



Pidu tuleb mereteemaline ja selle lavastaja on Maie Orav. "Kavas on meie tantsuloojatelt Maie Oravalt kaks tantsu, neist "Usaldus" Arvo Pärdi "Ukuaru valsile" just selleks puhuks loodud, ja Ülle Feršelilt "Üits paigage"," märkis Lepiksoo.



Peol osaleb 67 tantsurühma tuhande tantsijaga, neist 41 rühma 615 tantsijaga Lääne-Virumaalt ja 26 rühma 385 tantsijaga Ida-Virumaalt.



Folkloorikuraatori sõnul tähistatakse peoga rahvusvahelist tantsupäeva. "See on ka eelprooviks suurele peole, samuti ühistantsimise võimaluseks ja kompensatsiooniks neile rühmadele, kes suurele peole ei pääse," ütles ta.



Virumaa alustas ühistantsupidude korraldamist 1991. aastal seoses üleilmsete virulaste päevadega, mil tantsupidu toimus Narvas ja laulupidu Rakveres. "Sellest peale on pidu korraldatud kord siinpool ja siis jälle sealpool," nimetas Lepiksoo.



"Esimest korda toimub tantsupidu ruumis sees ja siis on üks vähemalt kindel - seekord vihm meid ei kimbuta," kinnitas Pilvi Lepiksoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles