Pianist esitab koolinoortele balletimuusikat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Liiv.
Diana Liiv. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Vinni-Pajusti gümnaasiumis kõlab 6. mail kell 10.50 kontsert sarjast "Kammermuusika mõisakoolides": pianist Diana Liiv esitab Sergei Prokofjevi süid balletist "Romeo ja Julia".


"Särav portreteerija ning värvikas karakterilooja Sergei Prokofjev on balletisüidis keskendunud mitte niivõrd tunnete kujutamisele ega draamale, vaid just näidendis esinevate tegelaste iseloomude väga ilmekale kujutamisele.



Noorukest Juliat on kujutatud rõõmsameelse ja naeruhimulise elava tütarlapsena, vaenutsevad Montecci ja Capuletti hõimud on raskepärased, vihased ja põikpäised," iseloomustas muusikat MTÜ Muusikasõprade Seltsi aseesimees Kadri-Ann Sumera.



Pianist Diana Liiv on osalenud paljudel rahvusvahelistel kursustel, festivalidel ja konkurssidel, esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USA-s ja Soomes, mitmeid kordi. Peale klaveri mängimise on Diana Liiv kirjutanud ka kaks muusikalist lasteraamatut "Neli heldet haldjat" ja "Võluvitsa vägi".



Sarja "Kammermuusika mõisakoolides" käivitas noorte interpreetide ühendus MTÜ Muusikasõprade Selts.



"Sarja eesmärgiks on tutvustada koolinoortele klassikalist muusikat ja anda maapiirkondade elanikele võimalus nautida kammermuusikat kaunites mõisasaalides ja elavas esituses. Kontsertide formaat ei ole ülearu ametlik - alati on muusika kõrval ka juttu," ütles Kadri-Ann Sumera.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles