Selgusid esimesed Eesti Laulu finalistid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele ja Tuuli
Teele ja Tuuli Foto: Jelena Rudi

Laupäeval selgusid võistluse Eesti Laul 2013 esimesed viis finalisti.

Finaalis võistlevad ja Eurovisioonile püüdlevad Grete Paia, Kõrsikud, Teele & Tuuli & Ula, Winny Puhh ja Elina Born.

Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul sai võistlus esimese poolfinaaliga hea hoo sisse: «Esimese viie finalisti väljaselgitamisel jagus pinget nii žüriile kui rahvale. Kindlasti annavad edasijõudnud esinejad finaalile värvi ja võistluslikkust juurde, palju edu ja jõudu neile.»

Juba järgmisel laupäeval toimub suurima kodumaise lauluvõistluse teine poolfinaal, kust pääsevad edasi samuti viis parimat. Suur lõppkontsert leiab aset 2. märtsil Nokia Kontserdimajas. Lõppvõistlust on oodatud vaatama ja kuulama kõik muusikasõbrad, kes leiavad pääsmed Ticketpro ja Piletilevi müügipunktidest.

I poolfinaali esinejad ja laulud

1. «Young Girl» / Armastus / telefoninumber 9007001

Saatejuht Anu Välba uuris bändilt, milline on olnud kõige äkilisem arvamus nende loo kohta. «Et see kõlab ootamatult ilusti,» teatasid nad. «Isa arvas, et täitsa okei laul on ja kõik tema fännide peaksid hääletama selle poolt,» lisas Jaan Tätte juunior.

2. «Moving To Mmm» / Marilyn Jurman / 9007002

«Ma arvan, et see on see koht, mida kõik teavad. Kus taevas on sinisem ja rohi rohelisem. Tead küll. Sa mõtled praegu sellele kohale,» üritas Marilyn Välbale selgitada, mis kohta ta silmas peab. Välbale jäigi see teema arusaamatuks.

3. «Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti» / Winny Puhh / 9007003

Winny Puhh teatas, et nad on seal tegelikult sellepärast, et nende heliloojal on sünnipäev. Sellel pruunil, koledal inimesel, kes seal oli.

4. «Taevas valgeks läeb» / Sarah / 9007004

Sarah avalikustas, et ta käib vahel Koidul külalisesinejaks.

5. «Ring The Alarm» / Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack / 9007005

Teele Viira seletas, et tegelikult neil polegi kõige vähem riideid seljas sellel lauluvõistlusel. «Marilyn Jurmanil on protsentuaalselt rohkem paljast ihu,» kinnitas Teele.

6. «Follow Me» / Rosanna Lints / 9007006

Rosanna selgitas, et ta kutsub endale järgnema palju inimesi oma elus, kuid täna eriti televaatajaid, kes võiksid telefonile järgneda. Ise ta kellegi poolt häält ei anna: «Stuudios pole telefoni kaasas ja jääb ära see helistamine.»

7. «Päästke noored hinged» / Grete Paia / 9007007

Mis sõnad luges Sven Lõhmus Gretele enne esinemist peale? «Küta täiega!»

8. «Enough» / Elina Born / 9007008

Elina pakkus, et suurest südamevalust ülesaamiseks on parim ravim mingi muu ilus suhe. Väga isiklikuks ta minna ei tahtnud.

9. «Suuda öelda ei» / Kõrsikud / 9007009

Kõrsikud avalikustasid, millele nad «ei» ei suuda öelda: «Kindlasti me ei suuda öelda ei ühele intelligentsele ja arukale vestlusele.»

10. «The Missing Thing» / Anisa / 9007010

Anisa lootis, et tal läks hästi. Ta ei kartnud, et tema seljataga seisev kuulus autoritetiim Kotkas-Paulus-Laisaar-Hallas temaga rahule ei jäänud.

Viis finalisti valitakse välja žürii ja rahvahääletuse kombinatsioonina. Esmalt annavad stuudios viibivad muusikaasjatundjad hinnangu, mille põhjal tekib pingerida. Sarnane edetabel koostatakse ka telefonihääletuse põhjal, millest võivad osa võtta kõik muusikasõbrad. Kaks tabelit liidetakse ning viis suurima toetuse saanud artisti pääsevad lõppvõistlusele, mis toimub 2. märtsil Nokia Kontserdimajas.

Žüriisse kuuluvad Lenna Kuurmaa, Valner Valme, Mart Niineste, Ithaka Maria, Owe Petersell, Kadri Vooran, Janek Murd, Olav Osolin, Kristo Rajasaare, Els Himma ja Heini Vaikmaa.

Vaata videoid allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles