Gross hooajast: põhirõhk on Eesti sõitudel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross
Georg Gross Foto: Ray Põder

Täna Võrumaal sõidetud Eesti autoralli meistrivõistluste esimese etapi, Võrumaa talveralli võitjatena finišeerisid Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC).

Absoluutarvestuses kuulus teine koht Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile (Mitsubishi Lancer EVO 9), kes olid ühtlasi ka klassi N4 ehk 4WD võitjad.

Gross ja Mõlder võitsid kõik seitse kiiruskatset ja võisid hooaja algust lugeda kordaläinuks. «Eks see, et üle poole aastane paus on sees olnud, andis ikka tunda. Kuid saime katse-katselt tunde paremaks. Eelviimasel katsel oli üks piiri peal hetk ka, kuid õnneks õnneliku lõpuga. Väga head katsed ja mõnus oli sõita. Plaanime see aasta kaasa teha Eesti meistrivõistlustel ja võib-olla mõni välissõit ka, kuid põhirõhk on Eesti sõitudel,» rääkis Gross pärast finišit.

N4 klassis hoidsid terve ralli vältel liidrikohta Timmu Kõrge ja Erki Pints, kes suutsid kõik konkurentide rünnakud tagasi tõrjuda. Pisut lihtsamaks läks olukord ka pärast viiendat katset, kui põhikonkurent Aleksei Lukjanuk rehvi lõhkus ja ta aega kaotas, sama saatus tabas samal katsel ja Siim Plangit, kes paraku pidi katkestama. Finišis oli Kõrge edu Sander Pärna ja Ken Järveoja (Mitsubishi Lancer EVO 9) ees 27,4 sekundit.

«Meie jaoks oli see õnnestunud ralli, olen suutnud leida enda jaoks õige lähenemise ja see töötab. Sai ju eelmisel aastal Saaremaal pärast napilt tiitlist ilma jäämist lubatud, et uuel aastal võidame kõik mis võimalik ja praegu liigume sellel kursil,» oli Kõrge lõbus kommentaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles