Kaevandusõnnetustes on 13 aastaga hukkunud viis inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti kaevandustes on alates 2000. aastast toimunud üle saja tööõnnetuse, kus on lisaks täna hukkunud kaevurile elu kaotanud veel neli inimest.

Tööinspektsiooni pressiesindaja Evelin Kivimaa ütles Postimehele, et alates 2000. aasta 1. jaanuarist on kaevandustes toimunud 111 tööõnnetust, millest 63 olid kerged ja 44 rasked õnnetused.

Varasematel aastatel elu nõudnud neljast kaevandusõnnetusest kaks olid tema sõnul seotud masinatega ja kaks pinnase varinguga. «Kaevanduste lõikes on kolm töösurma toimunud Estonia kaevanduses: 2008. aasta jaanuaris ja mais ning 2005. aastal. Neljas töösurm toimus Viru kaevanduses, kus hukkus allmaa koristustööline 2008. aastal. Kõik hukkunud olid mehed,» ütles Kivimaa.

Neljale surmaga lõppenud kaevandusõnnetusele lisandus täna hommikul viies, kui Ida-Virumaal asuvas Estonia kaevanduses hukkus laevaringu alla jäänud kaevur, 1959. aastal sündinud mees. Eesti Energia teatel toimus varing kaeveõõne lae lahtitoestamisel.

Sel aastal on tööinspektsioonis registreeritud 440 tööõnnetust, millele lisaks uuritakse veel 202 õnnetusjuhtumi asjaolusid. Tööõnnetustes on veidi rohkem kui poolteise kuuga hukkunud kaks inimest ning veel kahe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud vajavad inspektsiooni teatel täpsustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles