Soome suusahüppelegend: miks on Nurmsalu ainus, kes areneb?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: NordicFocus

Suusahüpetes kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud soomlane Toni Nieminen kurjustas hetkel MK-sarjas kehva vormi näitavate kaasmaalstega. Ta tõi välja, et koos soomlastega treeniv Kaarel Nurmsalu näitab põhjanaabritest paremaid tulemusi.

Niemineni sõnul ei ole erinevalt Nurmsalust näha Soome hüppajate seas mitte mingit edasiminekut. «Ta on treeninud koos soomlastega terve MK-sarja vältel, valmistanud sama plaani ja süsteemi alusel. Miks on ta ainus, kelle vorm ja tase on tõusnud?» küsis Nieminen.

Nieminen näeb probleemi selles, et soomlastel on lisaks koondise treenerile oma isiklikud treenerid. Tihtipeale  tehakse asju isikliku treeneri näpunäidete järgi, kuid niimodi tema sõnul see süsteem ei toimi - treeneritevahelisest kommunikatsioonist jääb vajaka. Nurmsalu on aga täielikult pühendudnud peatreener Pekka Niemeläle.

Viimastel etappidel on Nurmsalu näidanud kõikidest treeningkaaslastest parimaid tulemusi ning äsja jõudis eestlane ka esimest korda MK-sarjas punktikohale.

Nieminen tuli Albertville'is kahekordseks olümpiavõitjaks ning ta on esimene inimene, kes hüppas üle 200 meetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles