Päästeteenistus jagab aumärke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistus jagab aumärke.
Päästeteenistus jagab aumärke. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna annavad siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg üle päästeteenistuse aumärgid, mille saavad ka üheksa läänevirulast.

Elupäästja esimese klassi medal pannakse rinda Rakvere päästekomando vanempäästja Urmas Kaldmale, elupäästja teise klassi medali saavad Rakvere päästekomando juhtivpäästja Siim Rikolas ja meeskonnavanem Virgo Nurgamaa ning Tapa komando meeskonnavanem Juri Kari.

Eelmise aasta 23. aprillil tõid Kari ja Nurgamaa Tapal viiekorruselise elumaja põlengus akna kaudu välja teadvusetu naise ja vastaskorterist naise, kes ei suutnud enam ise käia.

17. oktoobri õhtul tõid Urmas Kaldma ja Siim Rikolas Rakveres elumaja põlengus lahtise leegiga põlevast korterist välja paanikas mehe. Hiljem leidsid nad hoonest veel ühe teadvusetu mehe ja viisid ka tema ohutusse kohta.

Päästeteenistuse hõberisti saab Ida prefektuuri kriisireguleerimisteenistuse vanem Alar Karu. Päästeteenistuse medaliga autasustatakse sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekooli töötajaid Marko Soontalu ja Kaire Saaget ning Ida päästekeskuse töötajaid Eve Ojala-Bakradzet ja Marika Uussalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles