Eesti suusahüppajad mõnulesid liidripositsioonil

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Nõmme
Martti Nõmme Foto: Nordic Focus

Suusatamise MMil Val di Fiemmes selgitasid suusahüppajad eile alles lõppvõistlusele pääsejaid, kuid Eesti mehed said juba hakkama enda jaoks erakordse saavutusega: nii Martti Nõmme kui ka Kaarel Nurmsalu said tunda liidrile ette nähtud aukohal olemise maitset. Mis aga veelgi vägevam – ühel hetkel oli eestlaste käes kaksikjuhtimine.

«Olen üllatunud, et suutsin sellisel hetkel teha sellise hüppe,» õhkas 19-aastane Nõmme, ilmselgelt kõige vähem tuntud Eesti koondislane käimasoleval MMil. «Olen siiski esimest korda nii suurel võistlusel. Samas andsid juba treeninghüpped lootust, et võin eelvõistluselt edasi pääseda. Viimasel treeningul olin 33. ja see tekitas enesekindlust.»

Võrust pärit ja Audentese spordikooli Otepää osas õppiva Nõmme MMile saatmine otsustati alles veebruari keskel, kui alaliidus suusahüpete eest vastutavatele inimestele sai selgeks, et siiani varjus püsinud mehe hüpped hakkavad sujuma.

Nõmme enda sõnul on sellisele tasemele jõudmise nimel tehtud palju tööd.

«Käisin koos kahevõistlejatega treeningulaagrites, lisaks hüppan palju ka Otepääl. Kogu töö käib selle nimel, et pääseda tulevikus MK-etappidel osalejate hulka,» rääkis Nõmme ja lisas, et saab oma eesmärkide täitmiseks väikest toetust alaliidust, ent osa kulusid tuleb katta vanematel.

Ühtegi sponsorit noormehel pole. Lõpuks sai Nõmme 26. koha, kaotades Nurmsalule kümne kohaga.

Nurmsalu kinnitas, et kui ta poleks eelvõistluselt edasi pääsenud, olnuks see suur pettumus. «Võistlushüpe oli vägisi võetud, läksin aktiivselt lendu, kuid alguses oli üks suusk halvas asendis. Kokkuvõttes peab aga rahule jääma,» tõdes ta ja lisas, et noorema kolleegi hea tulemus ei tekitanud temas lisapinget.

«Martti ongi väikesel mäel hea, selline terava jalaga ja heas kaalus,» kiitis ta kaaslast. «Rääkisin talle eelmine päev, et kui ta tahab edasi saada, et tohi ta sellele mõelda, vaid peab keskenduma asjadele, mida peab tegema. Loodetavasti oli sellest abi.»

Suusahüpete väikese mäe lõppvõistlus peetakse täna. Tornist tuleb alla 50 suusalendurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles