Ansip: Eesti eest tuleb seista kogu aeg

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Vabadussõja võidusamba jalamile pärgade asetamise tseremoonial, et Eesti eest tuleb seista kogu aeg.

Ansip ütles tseremoonial peetud kõnes, et täna on Eesti piduehtes, et tähistada seda, et oleme vaba rahvas vabal maal. «Kas me võtame oma riiki, demokraatlikku korda ja oma vabadust iseenesestmõistetavusena? Kas me oleme juba küllalt kaua olnud vabad, et seda teha, et sellega harjuda kui normaalse olukorraga? Tõsi – umbes kuu veel ja meie praegune iseseisvusaeg saab kestuselt juba pikemaks, kui oli eelmine Eesti aeg,» lausus ta.

Tema sõnul ei ole riigi iseseisvus aga mitte kunagi tagatud ilma kodanike visa töö ja soovita oma riiki pidada, armastada ja kaitsta, ehitada ja arendada.

Ansip märkis, et terve Eesti vabariik ja kogu riigi olemasolu oleks mõeldamatu, kui 1918. aasta lõpukuudel sõja puhkedes ei oleks leidunud isamaaliselt mõtlevaid kaasmaalasi – kooliõpilasi ja juba vanu mehi, kes astusid Eesti eest välja. «Täna võime öelda – ja seda ka sisimas tunda –, et nemad astusid välja kõigi meie eest. Nendest said meie esimesed isamaa valvurid. Ent nagu me teame, tuleb Eesti eest seista kogu aeg. Ka praegu. Ja siit algavad meie ning meie kaasaegsete kohustused. Seista valvel isamaa eest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles