Alanud nädal toob soojakraadid, kuid nädalalõpp kisub külmaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumememm.
Lumememm. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui nädala keskel on oodata plusskraade, siis nädalavahetusel muutub ilm taas külmemaks, selgub EMHI prognoosist.

Teisipäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda liigub Atlandilt pärit soojem õhumass Läänemere äärde. Öö on veel selgem, vaiksem ja õhk jahtub -7 kuni -12 kraadini, üksikutes kohtades võib veel õhutemperatuur -15 kraadini langeda.

Hommikuks lisandub pilvi, edelatuul tugevneb ja õhutemperatuur tõuseb. Päev on enamasti pilvine, kuid olulise sajuta. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-12, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni -4 kraadini.

Kolmapäeval tugevneb lühiajaliselt kõrgrõhuharja mõju. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s, õhtul rannikul kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 0 kuni 4 kraadi.

Neljapäeval liigub Norra merelt Botnia põhjatippu äge madalrõhkkond ja selle sevr laieneb üle Läänemere ning muudab ilma tuuliseks. Lääne- ja edelatuul tugevneb 5-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Öö on sajuta ja selgem. Õhutemperatuur on 0 kuni -4 kraadi. Päeval läheb pilvisemaks. Õhtul sajab Põhja- ja Ida-Eestis ka lörtsi. Õhutemperatuur 0 kuni 3 kraadi.

Reedeks liigub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda jõuab Eestisse külmem õhumass ja lisandub niiskust. Sajab lund. Puhub tugev loode- ja põhjatuul, puhangud ulatuvad 15, rannikul 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, päeval -1 kuni 1 kraadi.

Laupäevaks tugevneb külma õhuga kõrgrõhuhari. Öösel sajab veel siin-seal lund. Põhjatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb hommikuks -7 kuni -12, kohati -15 kraadini. Päevaks taevas selgineb. Tuul pöördub lõunakaarde ja on õhtuni nõrk. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi.

Pühapäeva keskööks liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaaviast kiiresti Läti rannikule ja tõstab ida- ja kirdetuule meil tugevaks. Puhangud ulatuvad mandril 14-15, saartel 20 m/s. Lund tuleb põhiliselt Edela-Eestis.

Õhutemperatuur on -8 kuni -13, Ida-Eestis -14 kuni -18 kraadi. Päeval eemaldub madalrõhkkond Leedu kohale, selle põhjaserv ulatub veel üle Eesti. Lumepilvi võib vaid Eesti lõunaserva ulatuda. Kirdetuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles