Erko Vallbaum võitis Riias vormeli avaetapi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormelisõitja Erko Vallbaum Riias Bikernieki ringrajal peetud avavõistluste stardis.
Vormelisõitja Erko Vallbaum Riias Bikernieki ringrajal peetud avavõistluste stardis. Foto: Indrek Allik

Kunda vormelisõitja Erko Vallbaum alustas tänavust hooaega ringrajasõidu Eesti ja Balti meistrivõistluste avaetapi võitmisega Vormel Balticu klassis.


Riias Bikernieki ringrajal tehti algust vormelite ja autode ringrajasõidu Eesti ja Balti meistrivõistluste sarjaga, kus Vormel Balticu klassis oli stardis järjekordse võidukarika koju toonud Kunda motosportlane Erko Vallbaum.


Et majandussurutis annab tunda ka motospordis, siis peeti aja- ja võistlussõidud Vall­baumi sõnul tavapärase kolme päeva asemel kõik ühel päeval, ka osavõtjaid oli vähem kui tavaliselt. Vormeleid oli rajal seitse, erinevad masinaklassid kõik ühes sõidus.

"Et ajasõidus võimalikult head tulemust saada, panime vormelile alla uued rehvid ja lootsime ringiaega 1.18,8-1.18,9, aga see ei õnnestunud. Kvalifikatsioonis sain kirja kolmanda aja, kohti teisest kuni neljandani lahutasid ainult mõned kümnendikud," kirjeldas Erko Vallbaum hooaja algust oma lemmikrajal Bikerniekis.

Esimeses võistlussõidus sai üheksandat aastat vormelirooli hoidev Vallbaum eneselegi üllatuseks elu ühe parema lähte, möödudes mitmest konkurendist ning olles stardisirge lõpus esimesena.

Siis kaotas aga korraks valvsuse ning konkurent Soomest lipsas esimeses suures kurvis mööda. Esimese sõidu lõpetaski Erko Vallbaum tihedalt soomlastest võidusõitjate kannul püsides neljanda kohaga.

Teises võistlussõidus põrkasid kaks vormelit avaringil kokku ning anti kordusstart. Erko Vallbaumi tagant startinud soomlane Risto Tonteri üritas juhtima läinud kaasmaalase Teppo Suvanto järel koha sisse võtta, ent mõnda aega tema kannul kihutanud Kunda vormelisõitja pääses ühel pidurdusmaal mööda.

"Asusin seejärel liidrit püüdma ning see peaaegu õnnestuski, finišijoonel olin Suvanto vormeli tagatiivas kinni nagu takjas," rääkis Vallbaum.

"Et kordusstardis sõideti kaheteistkümne asemel kümme ringi, siis soomlase esikohta tõsiselt rünnata kahjuks ei jõudnud. Oma võistlusklassis Vormel Baltic olin aga esimene."

Erko Vall­baum on enda sõnutsi hooaja algusega rahul. "Ehk õnnestub veel etappe võita, minu auhinnakollektsioonist ongi puudu vaid Balti MV sarja võidukarikas, parim saavutus on teine koht," lisas ta.

Juunikuu lõpus võistlevad vormelisõitjad Audru ringrajal, kus sõidetakse Eesti meistrivõistluste teine etapp. Erko Vallbaum loodab, et ehk on siis startijaid rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles