Lahemaa looduskeskuses tutvustatakse orhideesid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusõhtul saab ka teada, kuivõrd sarnanevad Eestis kasvavad orhideed poodides müügil olevatele liikidele.
Loodusõhtul saab ka teada, kuivõrd sarnanevad Eestis kasvavad orhideed poodides müügil olevatele liikidele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval, 14. mail algusega kell 18 esineb Lahemaa looduskeskuses botaanik Tiiu Kull. Loodusõhtu teemaks on "Eesti orhideed".


Tiiu Kull (PhD) on Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi botaanika osakonna professor. Ta on tegelenud aastaid taimeliikide leviku ja bioloogia uurimisega ning üheks lemmikteemaks on tal kahtlemata olnud käpalised.

Teadustöö kõrvalt oli ta aastatel 1990-2007 Eesti Orhideekaitse Klubi president. Tiiu Kull on olnud ka üheks autoriks mitmete oluliste botaanikaalaste väljaannete juures.

Loodusõhtul saavad kuulajad teada, millised orhideed Eestis kasvavad ning kui haruldased nad meie looduses on. Räägitakse käpaliste bioloogiast, mitmekesisusest, levikust ja kaitsest.

Kuna kõik Eesti orhideed on kaitse all, on nende korjamine loodusest keelatud. Kuidas veel saame neid imelisi taimi kaitsta ning milliseid elupaiku nad eelistavad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles