Nädalavahetus on pühendatud mineraalidele

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke lubjatehas.
Rakke lubjatehas. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Projekti „European Minerals Day 2009" (Euroopa Mineraalide Päev 2009) raames toimuvad üritused üle kogu Euroopa; mineraalide olulisust tutvustavaid sündmusi on ka Eestis.


Mineraalide päev kestab tervet kolm päeva - 15.-17. maini, mil uksed on avatud kaevandustes, karjäärides ja tehastes üle Euroopa, eesmärgiga näidata avalikkusele mineraalide tööstuse olulisust.

Eestis on selle ülesande enda peale võtnud Nordkalk AS. Ettevõttel on lubjakivi- ja dolomiidikarjäärid Harjumaal, Läänemaal ja Lääne-Virumaal ning lubjatehas Rakkes.

15. mail avatakse Rakke raamatukogus näitus "Pandivere paekivid". Raamatukokku on oodatud kooliõpilased, sest lisaks näitusele korraldatakse noortele huvitavaid tunde kohalikest mineraalidest ja lubjatootmise ajaloost.

Õpetajateks on seekord Eino Tomberg MTÜ Eesti Paeliit eestseisuse liige ja Ella Vikk Porkuni paemuuseumi juhataja.

Vasalemma karjääris (Harjumaa) toimub 15. mail avatud uste päev, kuhu on teretulnud kooliõpilased, kohalikud elanikud, omavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles