Õpilased elasid metsas

, Rakvere gümnaasiumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvade käsitsemist harjutasid tüdrukudki.
Relvade käsitsemist harjutasid tüdrukudki. Foto: Erakogu

Rakvere gümnaasiumi 52 gümnasisti tegid riigikaitseõpetuse programmi raames 2.–4. aprillini läbi traditsioonilise kolmepäevase välilaagri Rutja metsas. Laager korraldati kooli riigikaitseõpetuse õpetaja vanemveebel Renzo Rajaste eestvõttel samal ajal Kirde kaitseringkonna  suurtükiväelaste väliõppusega.

Tegevused laagris olid hästi läbi mõeldud ja päevakava tihe. Laagrielu korraldusse ja valvesse oli kaasatud ka väeosa seersantkoosseisu. Noored said näha ja kogeda, kuidas kaitseväe õppused ning välilaagrite elu ja korraldus tegelikkuses käivad.

Koolis riigikaitse teooriatundides omandatud teadmised said metsas kaitseväelaste juhendamisel praktikas järele proovitud. Lisaks õpiti mitmesuguseid oskusi looduses toimetulemiseks ja saadi aimu sõjaväelisest distsipliinist. Mõned noormehed tegid läbi ka külmööbimise kuuseokstest varjualuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles