Uuskasutuslaada kuumimaks kaubaks osutusid küpsetised

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peeti Viru-Jaagupi kunagise koolimaja õuel uuskasutuslaata.
Laupäeval peeti Viru-Jaagupi kunagise koolimaja õuel uuskasutuslaata. Foto: Eva Klaas

Laupäeval peeti Viru-Jaagupi kunagise koolimaja õuel uuskasutuslaata, et kasutatud, kuid korralikud asjad ei satuks prügimäele, vaid saaksid uue elu.


Uuskasutuslaadal pakuti peale riiete ja jalanõude ka raamatuid, koduelektroonikat, mängu- ja iluasju, kaltsuvaipu, nõusid ning muud.



Laadale kohaselt sai hinnas tingida, müümise asemel asju vahetada ning osa kaupa jagati lihtsalt tasuta ära. Sellisel üritusel panid kauplemisoskuse proovile ka lapsed, kes kaasavõetud asjadest üsna edukalt lahti said.



Vinni vallavalitsuse noorsootööspetsialisti ja ühe korraldajatest Kerdi Tude sõnul kujunes üritus oodatust populaarsemaks, osalejaid oli kogu vallast ja kaugemaltki, näiteks Rakverest.



Tude sõnul algas üritus ametlikult keskpäeval, kuid esimesed uudistajad tulid kohale juba hommikul kella üheksa paiku.



Eriti populaarsed olid välikohvikus Vinni noortekeskuses laste valmistatud küpsetised, mis said otsa tunduvalt enne ürituse lõppu.



Kerdi Tude sõnul oli eesmärgiks ka inimesed kodudest välja ja suhtlema tuua ning see õnnestus edukalt. Niisuguseid ettevõtmisi on kavas korraldada edaspidigi.



Laupäeval pääsesid huvilised ka Viru-Jaagupi muuseumi, mis iga päev lahti ei ole. Seal näidati retrokino ning vaatamiseks oli väljas Tallinna uuskasutuskeskuse näitus "Anna oma asjadele uus elu".



Vinni valla kultuurinõunik Heili Pihlak ütles, et edaspidi on kavas hakata korraldama muuseumis filmiõhtuid, sest olemas on nii aparatuur kui kohalike inimeste huvi. Ürituse korraldas MTÜ Vinni Valla Noored koostöös Vinni vallavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles