Tudengiliit kogub õppelaenu lugusid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Pärenson.
Joonas Pärenson. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) algatas kampaania lugude korjamiseks riigi ja kohalike omavalitsuste ametnikelt ja üliõpilastelt, kes on võtnud õppelaenu teadmises, et riik selle hüvitab.


Kampaania käigus oodatakse õppelaenu hüvitamist ootavatelt ametnikelt ja üliõpilastelt mõtteid riigi käitumise suhtes. Lugusid kasutatakse edasiste õppelaenu alaste tegevuste planeerimiseks ning võimaliku kohtuvaidluse ettevalmistamiseks.

"Leiame, et paljudel üliõpilastel ja riigitöötajatel on tekkinud õiguspärane ootus, et nende õppelaen tööle asumisel kustutatakse. Nüüd on aga tekkinud oht, et riik võib oma kodanike suhtes käituda sõnamurdlikult. Seega algatasime kampaania, et teada saada, kuidas antud muudatus võib mõjutada inimeste majanduslikku olukorda ning mida sellest arvatakse," ütles EÜLi juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Lugusid oodatakse nii inimestelt, kes on planeeritavate muudatuste poolt kui ka vastu. Eriti oodatakse lugusid inimestelt, kelle elu riigi ootamatu otsus teravalt mõjutab. Lugusid oodatakse e-posti aadressil eyl@eyl.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles