Rannailm saabus Võsule ootamatult

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu ranna riietuskabiinid ootavad nukralt oma aega.
Võsu ranna riietuskabiinid ootavad nukralt oma aega. Foto: Aarne Mäe

Nädalavahetuse kuumusega Võsu randa saabunud suvitajaid ootas ees lõpuni korrastamata rand. Vihula vallavanema Madis Praksi sõnul ilm üllatas neid ja nad ei osanud suurt suvesooja veel oodata.


Kuigi ametlik rannahooaeg algas eilsest, tõi möödunud nädalavahetus endaga kaasa kuumuse, mis meelitas inimesed mere äärde rannamõnusid nautima.


Paraku polnud selleks ajaks jõutud Võsu randa suvitajate vastuvõtmiseks veel korda teha.

Rannaliiv oli küll läbi riisutud, kuid laudteed vaid osaliselt paigaldatud, riietuskabiinid alles ootasid omale kohale saamist ja puudusid prügikastid.

Puudus see ja teine

Rakverlane Triin Varek, kes veetis nädalavahetuse rannas ja oli kohal ka eile, tõdes kurbusega, et rand puhkajate jaoks veel valmis polnud.

"Ega siis ei pea ootama seda esimest sooja ilma, inimesed tulevad Võsule ka lihtsalt suvitama, mitte ainult randa," märkis ta.

Et riietuskabiinid ei olnud veel laiali kantud, pidi naine riided vahetama sealsamas rannas.

"Oleme kakskümmend aastat Võsul suvitanud, meid see väga ei sega, saame hakkama," ütles Triin Varek, kuid pani siiski pahaks prügikastide puudumist, mistõttu pidi prügi kaasa võtma.

Paraku leidus tema sõnul neidki, kes seda ei teinud.

Eile ei olnud suvitajaid jälgimas ka vetelpääste, kuigi nädalavahetusel täitis seda rolli Võsu päästekomando pealik Andrus Aasmäe, nii et vajaduse korral oleks abi olnud võtta.

Ühtegi õnnetust, ei suuremat ega väiksemat, õnneks ei juhtunud.

Kõigest hoolimata oli nädalavahetusel rannamõnusid nautimas tublisti inimesi, Andrus Aasmäe sõnul päevasel ajal umbes 200-300 inimest.

Vihula vallavanem Madis Praks ütles, et vald ei kavatsenudki 1. juuniks randa kõiki asju välja panna ja tegelikult ilm mingil määral üllatas neid.

"Aga kui ilmateadet lugeda, siis kolmapäevaks lubab kõigest üheksa kraadi sooja, praegune on vaid hetkeline rõõm," kõneles Praks.

Kõiki laudteid pole vallavanema ütlusil paika pandud seepärast, et osa neist olid amortiseerunud ning vajasid remonti. Mis terved, on oma koha juba leidnud.

Avapidu hiljem

Samuti on kokkulepe vetelpäästega ja vetelpäästjad valvavad Võsu randa selgi aastal, iseasi, kas kõigil kolmel suvekuul.

See aga sõltub Vihula valla eelarvest, millega praegu veel tegeletakse.

"Kui eelarves vähendatakse kulutusi vetelpäästele, siis vähendame ka vetelpääste mahtu, aga seda pigem suve alguses ja lõpus," rõhutas vallavanem Praks.

Võsu ranna ametlik avapidu on toimunud tavaliselt Võsu rattapäeva raames, mis sel korral edasi lükkus ja on alles 13. juunil.

Eile Eestis alanud ametlik suplushooaeg kestab 31. augustini.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles