Rakvere pensionärid Tali ja Talv meisterdavad makette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talve hubaste majade puhul on tähtis roll ka soojal lambivalgusel.
Talve hubaste majade puhul on tähtis roll ka soojal lambivalgusel. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakverlased Marek Talv ja Arvo Tali on pensionipõlves aja viitmiseks ning omaette nokitsemiseks leidnud mõnusa tegevuse – nad meisterdavad majade makette.

Üks mõtleb majad ja nende kujunduse ise välja, teine on hakkama saanud Rakvere kesklinna maketiga.

Marek Talv meenutab, et istus ühel talveõhtul oma rõdul, tegi suitsu ning järsku torkas pähe mõte meisterdada ise linnumaja. Vajadus oli, aga raha ostmiseks ei olnud. Linnumaja sai valmis, kuid ajaviidet oli jätkuvalt tarvis. Nii võttis ta ühe vineeritüki, pani sinna peale kaks “palki” omavahel risti ja ehitamine võis alata. Talv ütleb nagu muuseas, et ta ei mõtle kunagi ette, ei tee jooniseid või kavandeid, lihtsalt hakkab algusest peale – tuleb siis, mis tuleb.

Majad on ta kõik ise välja mõelnud, õpetusi või eeskuju ei ole kuskilt võtnud. Aga näevad välja täitsa ehtsad eesti talumajad, isegi ehitusviis on sarnane, räägib Talv. Naelu ta ei kasuta, väikesed palgid on omavahel tüüblitega kinni. Katus on tehtud bambusest ning majaakendest kumab värviline lambivalgus. Maju vaadates hakkab kohe silma Talve leidlikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles