Tudu päevadel avatakse autähis Tudu metsapunktile ja toimub 25. Tudu triatlon

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal toimus XX Tudu triatlon. Stardipauk oli antud, sportlased hüppasid vette. Nüüd on järg XV Tudu traitloni käes.
2008. aastal toimus XX Tudu triatlon. Stardipauk oli antud, sportlased hüppasid vette. Nüüd on järg XV Tudu traitloni käes. Foto: Erakogu

Laupäeval, 3. augusti keskpäeval algavad Tudu päevad, millega tähistatakse Tudu arengus olulist osa etendanud kunagise Tudu metsapunkti asutamise 65. aastapäeva ja võisteldakse veerandsajandat korda omanäolisel Eesti vanimal Tudu triatlonil.

Endised metsapunkti juhatajad avavad keskpäeval Tudu metsapunkti autähis Rakvere maantee ja Jaama tänava risti juures.

Jämedatest palkidest koosnevale autähisele on paigaldatud kõigi metsapunkti juhtide nimedega käsisaed meenutamaks Tudu inimestele olulist ettevõtet, mis andis tööd ja leiba Tudu kandi rahvale ning kujundas suurelt jaolt Tudu aleviku kaasaegse näo. Autähisele paigaldatud kahemehesaed meenutavad metsapunkti algusaegu, mil metsatöid tehti kirveste, käsisaagide ja hobustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles