Reservväelased suunduvad lahinglaskmistele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservõppekogunemine SIIL 2.
Reservõppekogunemine SIIL 2. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna õhtul suundub reservväelaste õppekogunemiselt SIIL 2 Võrust kaitseväe keskpolügoonile Tapal Lõuna kaitseringkonna reservjalaväepataljoni miinipildujapatarei lahinglaskmiste läbi viimiseks.

Kolonn liigub täna õhtupoolikul marsruudil: Võru-Põlva-Mooste-Luunja-Tabivere-Jõgeva-Rakke-Väike-Maarja-Tapa.

Kolonn liigub kiirusega 70 kilomeetrit tunnis, kruusateedel kuni 50 kilomeetrit tunnis. Õppuse
korraldajad paluvad nimetatud marsruudil sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodavad liiklejate mõistvale suhtumisele.

Kaitseväe aasta suurima reservõppekogunemise SIIL 2 eesmärgiks on värskendada ühe Lõuna kaitseringkonna reservpataljoni sõjalist väljaõpet ja kontrollida reservpataljoni lahinguvõimet.

Õppekogunemisel uuendatakse jalaväepataljoni reservohvitseride, -allohvitseride ja -sõdurite erialaseid oskuseid, värskendatakse teadmisi kaitseväe ülesannete, ülesehituse, ohutustehnika, relvade, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal.

Õppekogunemine kulmineerub 17.-19. juunil Lõuna kaitseringkonna jalaväepataljoni koostööharjutusega Urvaste, Sõmerpalu ja Kanepi vallas.

Reservõppekogunemisele on jalaväepataljoni väljaõppe läbiviimiseks kaasatud lisaks kaitseväe Võru Lahingukooli instruktoritele ka sama kooli vanemallohvitseride baaskursuse õppurid, Lõuna, Kirde ja Põhja kaitseringkondade ning KVÜÕA instruktorid ja erialaspetsialistid.

Suur osa Lõuna kaitseringkonna jalaväepataljoni õppekogunemisele kutsutud reservväelastest on ajateenistuse lõpetanud 2005. aastal.

Kaitsevägi viib kolme nädala pikkuse reservõppekogunemise SIIL 2 tänavu läbi Lõuna kaitseringkonna vastutusalas Võrumaal ja Põlvamaal. Reservõppekogunemise kordaminekuks mängivad olulist rolli koostöövalmid Võru, Rõuge, Urvaste, Sõmerpalu ja Kanepi kohalikud omavalitsused ning elanike vastutulelikus.

SIIL 2 kestab 1.-21. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles