Nahakunstinäitus “Paikkond” Art Cafés

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Paikkond".
Näitus "Paikkond". Foto: Erakogu

Eesti Nahakunstnike Liidu korraldatud näitusel "Paikkond" Rakvere Art Cafés esineb 27 autorit. Näituse märksõnad on koht, paik, oma nägu, olemus, mille kaudu kunstnikud portreteerivad nahakunsti ja -kunstnikku.


Tööde teema ja tehnikate valimisel on jäetud igaühele vabad käed, ainsaks tingimuseks on ette antud kindla suurusega tööpind (50 x 50 cm), nn oma paik, mille piires iga autor loob naha võimalusi katsetades oma isikupärase kunstiteose.



Lähtutud on nii klassikalistest teemadest kui ka avastatud uusi vaatenurki nahakunsti senistest traditsioonilistest piiridest väljaspool.



Tööd on väga eriilmelised nagu iga autori stiilgi - traditsioonilistest piltidest-vaipadest nüüdisaegsete installatsioonideni.



Lisaks erinevatele nahkadele on kunstnikud oma töödesse oskuslikult sobitanud ka teisi materjale (paber, metall, tekstiil, keraamika jt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles