Otsalt palus avalikkuselt vabandust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna langetati kohtuotsused Aivar Otsalti ja veel kümne Tartu politseiniku kriminaalasjas (pildil Aivar Otsalt ja tema advokaat Marko Kairjak täna kohtus).
Täna langetati kohtuotsused Aivar Otsalti ja veel kümne Tartu politseiniku kriminaalasjas (pildil Aivar Otsalt ja tema advokaat Marko Kairjak täna kohtus). Foto: Margus Ansu / Postimees

Tund pärast tänase kohtuotsuse väljakuulutamist saatis endine politseiprefekt Aivar Otsalt kaitsja Marko Kairjaki vahendusel meediale seletuskirja, kus palub vabandust toimepandud tegude pärast.


«Olen saanud karistuse, mille tegelik mõju kestab elu lõpuni. Edaspidi soovin oma eluga edasi minna,» märkis Otsalt oma pöördumises.

Äsja tütre isaks saanud Otsalt palus ka meedialt edaspidi privaatsust.

Täna, 17. juunil mõistis kohus Otsalti süüdi omastamises, eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, ebaseaduslikus kalastamises ja jahipidamises ning relvade ebaseaduslikus käitlemises. Karistuseks määrati talle kahe aasta ja kümne kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täies mahus täitmisele, kui Otsalt ei pane kolme aasta jooksul toime uut tahtlikku süütegu.

Otsalt kirjutab: «Olen olnud politseiteenistuses tegev alates 1990. aastate algusest, sealhulgas olen piisavalt kaua tegutsenud politseiprefektina (alates 1996.a), s.o. juhtiva ametnikuna. Minu positsioon eeldab aru saamist, millal pean võtma vastutuse minu alluvuses toimunu eest. Tutvudes pärast minu vahistamist kahtluse sisuga ja saades ülevaate ka teiste antud kriminaalasjas kahtlustatavatele esitatud kahtlustuste sisust, mõistsin, et mul puudus muu valik, kui võtta tulenevalt oma ametiseisundis vastutus kui kõrgem politseiametnik oma endiste ja praeguste alluvate ning enda poolt toimepandud tegude eest.

Kinnitan, et võtan politseiniku kui kutseameti au ja väärikuse kaitseks tingimusteta ning täieliku vastutuse käesolevas kriminaalasjas süüdi mõistetud isikute tegude eest, olgu minu roll nimetatud episoodides kuitahes suur või väike. Seetõttu ei soovi ma edaspidi meedia ees arutada süüdistuse sisu, ennast ega ka oma endiseid või praeguseid alluvaid õigustada. Palun avalikkuselt andestust nimetatud isikute tegude eest ja loodan, et avalikkus saab aru minu sellise käitumisviisi põhjustest. Nõustusin kõigi minule esitatud kahtlustuses toodud episoodidega, kuna ei näinud ametiseisundist tulenevalt ja minu lähedasi silmas pidades muud võimalust.»

Kirja lõpus lisab endine prefekt, et ei soovi edaspidi jagada mingisuguseid kommentaare kriminaalasjaga seotud asjaolude osas ning käesolev avaldus on lõplik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles