Ralvere haigla uus õenduskorpus sai kasutusloa

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralvere haigla uus õenduskorpus.
Ralvere haigla uus õenduskorpus. Foto: Rakvere haigla

Rakvere linnavalitsus väljastas esmaspäeval kasutusloa Rakvere haigla uuele õendushoolduskorpusele, mis asub aadressil Lõuna põik 1.

Õendushoolduskorpuses on 48 uut voodikohta. Korpus seoti varasema hoonega ning rekonstrueeriti ka liitekoht kahe hoone vahel, mille tulemusena tekkis haiglale uus sissepääs. Lisaks korrastati osaliselt ka haigla territoorium.

Projekti kogumaksumuseks koos käibemaksuga oli 5 079 803,12 eurot, millest 1 513 486,63 eurot saadi Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kuna aga riigihangete maksumused suurenesid, taotleb haigla võimalusel toetuse suurendamist. Ehitamiseks võeti investeerimislaen Nordea Pangalt summas 3 miljonit eurot ning ülejäänud osa oli haigla säästnud varasematest perioodidest.

Rakvere abilinnapea Allar Aroni sõnul on tegu nii linnas kui ka maakonnas olulise objektiga. „Uue hoone valmimine tähendab paremaid tingimusi patsientidele ja loodetavasti toob paranenud töökeskkond Rakverre ka uusi spetsialiste“, ütles ta.

Uue hoone projekteeris Arhitektuuriagentuur OÜ, ehitas Fund Ehitus OÜ, omanikujärelevalve teenust osutas TSM Projektijuhtimise OÜ ning konsultandina oli kaasatud Innopolis Konsultatsioonid AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles