Tapatöösse on segatud lapsepõlvesõber

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas Rakveres Silla tänaval elas tapetud Rando lapsepõlvesõber Veiko, kes on üks kahest kuriteos kahtlustatavana vahi alla võetust.
Selles majas Rakveres Silla tänaval elas tapetud Rando lapsepõlvesõber Veiko, kes on üks kahest kuriteos kahtlustatavana vahi alla võetust. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna ennelõunal istus tapetud Rando elukaaslane Janeli Rakveres pargipingil ja pühkis pisaraid. “Polegi enam asu ega kohta – siin ma istun ja põletan küünlaid,” ütles ta.

Pühapäeva varahommikul avastas koristaja Rakveres Koidula tänava punaväelaste ausamba juures pargis 35aastase Rando surnukeha. Kohtu loal on kuriteos kahtlustatavatena vahi alla võetud 29aastane Kalle ja tapetu 41aastane lapsepõlvesõber Veiko.

Janeli sõnul pidid nad peatselt Randoga abielluma. “Ma tahaks teada, kes need värdjad olid,” lisas murest murtud naine.

Janeli sõnul sõitis ta pühapäeva hommikul kella kuue ajal taksoga pargist mööda ja tal tekkis halb tunne. Koju jõudnuna käis ta duši all, mõne aja pärast helistati politseist ja teatati juhtunust.

Naise sõnul on kuriteos kahtlustatavana vahi alla võetud Veiko - Rando naaber ja lapsepõlvesõber. “Neil oli omavahel kana kitkuda,” tunnistas Janeli ja rääkis, et Veiko käis mõnikord Väike-Maarja vallas Eipri külas nende pool, pudel kaasas. Ise elas Veiko Rakveres Silla tänaval, mõnisada meetrit eemal pargist, kus pühapäeva hommikul tapetud Rando surnukeha leiti.

Rando ei tahtnud alkoholi pruukida. Ka olevat Veiko halvustavalt suhtunud Janelisse ja Rando olevat ta isegi vähemalt korra korterist välja visanud.

Teist vahistatut, Kallet, Janeli ei tundnud.

Vahepeal tulid parki Janeli ja Rando sõbrad. “Nad teavad, et leiavad mind siit,” sõnas naine.

Janeli arutles, et miks pidi Rando minema Rakveres Silla tänava elumajja, kus Veiko elas. “Ta oleks pidanud Eiprisse sõitma,” teadis Janeli.

Silla tänava elumajas ütles noormees, kes ei soovinud oma nime avaldada, et Veiko elas seal. Kalle tuli laupäeval. Randot ta aga majas nädalavahetusel ei näinud. Kalle elavat samuti Eipri külas. Kõik kolm on omavahel tuttavad. "Kuidas nad kokku said - ma ei tea," sõnas noormees.

Janeli oli kuulnud, et Rando leiti pargis aluspesu väel. Uurija aga midagi naisele ei ütle. Veel enam – täna-homme antakse surnukeha omastele, kuid uurija ei välistanud, et kirstu matustel avada ei saa.

Randot iseloomustas Janeli kui tasakaalukat meest, kes ise tüli ei norinud, vaid üritas sõnadega probleeme lahendada. Kui ta tundis, et asi hakkab käest minema, siis hoidus eemale.

Rando vend ja isa käisid juba pühapäeval pargis Randot mälestamas. Täna tulevad ülejäänud vennad Soomest.

Viru ringkonnaprokuratuur on, nagu ikka, kidakeelne. Teatati, et surnu isik on teada ja kohtu loal on vahi alla võetud kaks meest. Prokuratuur avalikustas meeste vanuse, nimesid ei avalikustatud. Küll aga lisati, et kõik kolmekesi olid omavahel tuttavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles