Simuna Wombat tuli Itaalias Torinos veteranide olümpiamängudel korvpallis võitjaks

Signe Kadastik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simuna Wombat: vasakult Peep Kubber, Mait Käbin, Peedu Pedaru, Erkki Raidma, Hannes Reinola, Ivo Saksakulm, Hans Kruusamägi, Ülo Merisalu, Ott Põldsaar, Karl Ihermann, Helges Toming
Simuna Wombat: vasakult Peep Kubber, Mait Käbin, Peedu Pedaru, Erkki Raidma, Hannes Reinola, Ivo Saksakulm, Hans Kruusamägi, Ülo Merisalu, Ott Põldsaar, Karl Ihermann, Helges Toming Foto: Erakogu

Augusti alguses, 2.–12. augustini toimusid Itaalias Torinos World Masters Gamesi mängud, kus osales kinnitamata andmetel ligikaudu 19 000 sportlast (alates 30aastastest). Korvpallis vanuseklassis 45+ osales Eestist kaks meeskonda Parim Enne ja Simuna Wombat.

Simuna Wombat on kombineeritud meeskond Simuna Ivaxi ja Tallinna Wombati mängijatest, kes pääses olümpiamängudele tänu Simuna mehe Hans Kruusamägi ettevõtlikkusele ja toetusele. Lisaks Hansule mängis võistkonnas ka teine Simuna mees, Helges Toming.

Vanuseklassis 45+ võistles kokku kaheksa meeskonda. Austraalia kaks võistkonda Mythsm 45 ja Adelaide Steelers seljatati seisuga vastavalt 52:39 ja 58:49. Kolmandas mängus pidi Simuna Wombat alla vanduma suurfavoriidile Venemaale, mäng kaotati tulemusega 53:83.
Alagrupist pääseti edasi kahe võidu ja ühe kaotusega. Veerandfinaalis saadi korraldajate apsu tõttu Uus-Meremaalt 20:0 loobumisvõit.

Poolfinaalis pidi Simuna Wombat lahingusse astuma Eesti teise meeskonnaga Parim Enne. Vana tuttavat võideti seisuga 57:47. Kuna Austraalia meeskond üllatas kõiki ja võitis peafavoriiti
Venemaad ühe punktiga, siis Simuna Wombati vastaseks finaalis oli oodatud Venemaa asemel juba korra võidetud Austraalia. Väga tasavägises ja põnevas heitluses kulla pärast saavutasid meie mehed võidu tulemusega 47:43.

Hans Kruusamägi sõnul püüavad nad ka edasipidi sellistel võistlustel osaleda. Võita kuldmedal ülemaailmsetel võistlustel on tema sõnul väga suur saavutus. “Sidney pronks oli kõva sõna, kuid nüüd tulid kuld ja maailmameistri tiitel,” ütles Hans Kruusamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles