Registreeritud töötute arv ei ole suurenenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa üllitatud publikatsioon.
Töötukassa üllitatud publikatsioon. Foto: Peeter Langovits

Töötukassa andmetel oli Lääne-Virumaal eilse seisuga 2677 registreeritud töötut, viimase nädala jooksul lisandus 69 inimest (eelmisel nädalal 35), neist 7 koondatut. Samal ajal ei ole tööta inimeste arv suurenenud, nädal tagasi pärast jaanipäeva oli 2685 ning kaks nädalat tagasi 2688 registreeritud töötut.

Kokku elab statistikaameti andmetel Lääne-Virumaal 29 800 tööealist inimest. Maakonnas on registreeritud töötuse protsent 9,0, mis on tunduvalt väiksem riigi keskmisest. Eestis on registreeritud töötuid keskmiselt 10,3 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Kõige vähem on registreeritud töötuid Tartumaal, kus on tööta 8,1 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Ametlikel andmetel on kõige rohkem töötuid Võru-, Valga-, Ida-Viru- Põlva-, Lääne- ja Pärnumaal, kus ilma tööta on juba rohkem kui kümnendik tööealisest elanikkonnast. Võrumaal on ametlikult registreeritud töötute protsent 15,1 ning Ida-Virumaal 15.

Kokku oli Eestis eilse seisuga 66724 registreeritud töötut, nädala jooksul lisandus 2465 uut. Töötukassa kaudu pakutakse 1334 töökohta neist 1184 Eestis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles