Lahemaal tuleb koolitus haruldastest putukatest

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblikapüük.
Liblikapüük. Foto: Artur Sadovski

Laupäeval, 11. juulil toimub Palmses Lahemaa looduskeskuses koolituspäev Lahemaa haruldastest putukatest.


Kell 10 algaval kolmetunnisel loengul räägib Jaan Luig Tartu ülikoolist mardikatest, liblikatest, kiilidest, kimalastest ja teistest putukatest.

Kahetunnisel pärastlõunasel õppekäigul niidul ja metsas katsetatatakse mõningaid putukapüügi meetodeid. Seejärel kogunevad koolitusest osavõtjad taas looduskeskusesse, kus saab püütud putukaid binokulaarmikroskoobi all vaadata, proovida neid ise määrata ning prepareerida.

Õppekäigul osalejate arv on piiratud, seetõttu on vajalik eelregistreerimine.

Öösel toimub Palmse mõisa ees ööpüük valguspüünisega. Kõik huvilised on oodatud vaatama, millised liblikad valguse peale kohale lendavad.

Soovitatav on koolitusele kaasa võtta puss- või taskunuga ja väike keeratava kaanega purk putukate kogumiseks, ning kui võimalik, siis ka oma putuka- ja liblikamääraja, soovi korral oma liblikavõrk.

18. ja 19. juulil toimub kahepäevane putukakoolitus Kõrvemaal Simisalu loodusmajas. Laupäeval on loengud, kus räägitakse putukatest üldiselt ning tutvustatakse kaitsealuseid liike. Õppekäigul tutvutakse püügiviiside ja tavalisemate putukaliikidega, öösel on üleval valguspüünised.

Pühapäeval minnakse pikemale putukaretkele, pärastlõunal tegeletakse putukate määramise ja isikliku putukakogu koostamisega. Koolituse juhendaja on Jaan Luig Tartu ülikoolist. Sellele koolitusele on kindlasti vaja eelnevalt registreerida.

Lisainfot koolituste kohta ning registreeruda saab keskkonnaameti Viru regiooni looduskaitse bioloogi Katrin Jürgensi telefonil 3295534 või meilitsi katrin.jyrgens@keskkonnaamet.ee.

Koolitused on huvilistele tasuta, rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles