Riik kõrvaldab Tapal reostust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa depoo.
Tapa depoo. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Valitsus kinnitas neljapäeval investeeringute kava, mis näeb ette jääkreostuse likvideerimise nelja aasta jooksul kümnel endisel tööstus- ja sõjaväealal.


Riigimaal asuvate jääkreostusobjektide likvideerimiseks on planeeritud 212 miljonit krooni, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Tallinnas on kavas kõrvaldada reostus Miinisadamas, Süsta tänava sadamas, Kopli kaubajaamas ja Tallinn-Väike veduridepoos. Harjumaal kõrvaldab riik reostuse Kose-Risti asfaltbetoontehases ja Kose katlamajas, Lääne-Virumaal Tapa vagunidepoos ja Tapa veduridepoos ning Ida-Virumaal Ahtme maantee asfaltbetoontehases ja Narva asfaltbetoontehases.

Projekti eeldatav rakendamisaeg on tänavu 1. aprillist kuni 31. detsembrini 2014. Projekti rakendamise alguseks loetakse tänavu 1. aprilli seetõttu, et sellel kuupäeval rajas keskkonnaministeerium oma info- ja tehnokeskuse juurde reostuse kõrvaldamise projektijuhtimisüksuse.

Üksuses töötavad projektijuht ning hankespetsialist, kes hakkavad reostuse kõrvaldamise projekti juhtima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles