Rakveres saab verd anda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk.
Doonoritelk. Foto: Eva Klaas

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus korraldab doonoripäeva teisipäeval, 4. augustil kella 10.30-15 Rakvere rahvamajas.

Verekeskuse doonoripäevad on Rakveres ikka rahvarohked olnud. Erandiks ei olnud doonoritelgi üritused juunis: kolmel päeval loovutas verd kokku kogunisti 367 doonorit, nendest 101-le oli see esimene kord elus.

Verekeskus tänab kõiki osalejaid ning kutsub seniseid doonoreid ja doonoriks soovijaid järgmistele heategudele.

Oodatud on kõik, kuid haiglate suurenenud verevajaduse tõttu on eriti abi vaja A Rh negatiivse ja B Rh negatiivse veregrupiga doonoritelt. Eesti haiglate patsiendid vajavad doonoriverd iga päev, sest verd ei ole võimalik tööstuslikult toota ja vere ainsaks allikaks on teine inimene.

Doonorivere toel on võimalik aidata eluohtlikus seisundis inimesi ja teha ka paljusid operatsioone, mida muidu ei saaks suure verekaotuse riski tõttu sooritada.

Doonoriks sobib 18-60aastane terve, puhanud ja söönud inimene kehakaaluga üle 50 kg, kes ei põe hetkel mõnda viirushaigust ega tarvita ravimeid.

Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. Vereloovutusele tulles peab kaasas olema isikut tõendav pildi ja isikukoodiga dokument. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles