Seagripp jõudis Tartusse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Üldine soovitus on sageli käsi pesta, sest selline ennetustöö aitab piirata gripiviiruse levikut.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Üldine soovitus on sageli käsi pesta, sest selline ennetustöö aitab piirata gripiviiruse levikut. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Tartus pöördus arsti juurde Tallinnas elav noor mees, kellel tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste labor tuvastas läinud nädalal uue gripi A(H1N1) ehk seagripi.


«Tartu ja Tartumaa ning kogu Lõuna-Eesti inimesed on uuest gripist puutumata,» rahustas tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogilise valmisoleku büroo juhataja Irina Dontšenko.


Ta lisas, et Tartus uue gripiga arstide hoole alla sattunud ligi 30-aastane pealinlane oli maailmas ägedalt leviva seagripi viiruse saanud Euroopas reisides. «Selle noore mehega on kõik hästi, ta paranes,» ütles Irina Dontšenko. «Ka temaga kontaktis olnud inimene ei haigestunud.»


Tervisekaitseinspektsioonis oli esmaspäeva õhtuks Eestis registreeritud 35 uude grippi haigestunud inimest, kellest 23 on naised ja 12 mehed. Seni on seagripp tabanud vaid Tallinna ja Harjumaa elanikke. «Aga see olukord võib iga hetk muutuda, sest suvel reisivad meie inimesed palju mööda Eestit ringi,» hoiatas Irina Dontšenko. «Olge valvsad! Kui haigestute, jääge koju ja võtke kindlasti ühendust oma arstiga.»


Gripisümptomid on 38-kraadine või suurem palavik, millega kaasnevad köha ja nohu ning kurgu, pea- või liiges- ja lihasvalu.


Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Üldine soovitus on sageli käsi pesta, sest selline ennetustöö aitab piirata gripiviiruse levikut. Tööpäeviti saab nõu küsida tervisekaitseinspektsioonis tööajal töötavalt gripitelefonilt 510 2270.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles