Emajõe festivalil lennati ka läbi vee ja õhu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel peeti Tartus Emajõe festival.
Nädalavahetusel peeti Tartus Emajõe festival. Foto: Margus Ansu / Postimees

„Mis suvel ikka paremat teha kui vee peal olla!" ütles Martin Bachmann, kes Emajõe festivali veelauasõidu demonstratsioonil paadi taga läbi õhu ja vee lendas. Pildi peal teeb Bachmann parasjagu veelaua ehk wakeboard'iga tagurpidi saltot, mille kohta lauatajate kõnepruugis backroll öeldakse.


Emajõe festival näitas, mida suvel ja ka teistel aastaaegadel vee peal, vee sees ja veega teha saab.

Kahe päeva jooksul olid kavas vetelpäästekoerad, purjetamisvõistlus, veelaud, langevarjuhüpped vette, paadisõidud, Ahhaa veekatsed... Sekka tantsijaid ja lauljaid ning piraaditeater lodjal.

„Rannas võiks kogu aeg olla natuke melu," ütles festivali korraldanud Tiigi seltsimaja projektijuht Aile Parmsoo, „ja Emajõel veeliiklust!"

Festivali kulminatsioonina paradeeris jõe peal läbi kesklinna kahe kilomeetri pikkune rodu veesõidukeid. Näha võis alumiiniumpaate ja suuremaid laevu, kummipaate ja kaatreid, purjekaid ja isegi ujuvat tünnisauna - 109 alust.

Laupäeva hommikul peeti kalapüügivõistlus, mille võitis Stanislav Pesjukov. Ta tõmbas Atlantise ees Emajõest kahe tunni jooksul välja kokku kaheksa kilo ja 360 grammi kala, mis on selle koha ja aja kohta suur saak.

Emajõe festival ei pääsenud ka seda suve iseloomustavatest võimsatest vihmahoogudest, mis kindlasti kahandas nende hulka, kes Emajõe äärde festeivalikava kaema tulid. Suur lahmakas vihma sadas maha reede pärastlõunal ja paduvihma kätte jäid ka laupäevasel veepäeval osalejad. Väiksemaid tibutusi tuli ja läks tihedasti eriti laupäeval.

Parmsoo hindas festivali külaliste hulka umbes kolmele tuhandele inimesele. „Inimesi pole lihtne kesklinnast natuke eemale teisele poole jõge meelitada," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles