Vangid on lõhkunud veerand miljoni eest aknaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla.
Viru Vangla. Foto: Justiitsministeerium

Viru vanglas on tulnud tänavu välja vahetada poolsada akent, mille agressiivsed vangid on puruks peksnud, kirjutab

Põhjarannik

.


Eesti Päevaleht kirjutas, viidates vange dokumentide korrastamisel abistavale Igor Onkelile, et Viru vanglas on tänavu vangid lõhkunud juba 800 akent, kuna uue vangla ventilatsioonisüsteem pidi tõrkuma ja õhk on pidevalt umbne.

Puhkusel viibiv Viru vangla direktor Edvard Remsel sõnas, et akende lõhkumist on esinenud, ent arv 800 on tema sõnul täiesti ebareaalne.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus täpsustas, et sel aastal on vangid jagu saanud 50 aknast.

Osa neist on praguliseks löödud, osa tõsiselt purustatud.

Akende vahetamisega tegeleb Riigi Kinnisvara ja vangla ühe aknapaketti hind on 4700 krooni. Seega on vandaalitsevad vangid tekitanud tänavu kahju suurusjärgus veerand miljonit krooni.

Kõmmuse sõnul tuleb akende vahetamise kulud vangidel endil hüvitada, ent ta jäi vastuse võlgu, kui paljud kinnipeetavad seda reaalselt teinud on.

Viru vangla rendib hoonet Riigi Kinnisvaralt ja maksab kindlat tasu, mida lõhkumised ei mõjuta. Kui akende purunemiskindlus ei vasta seatud nõuetele, peavad seda klaarima Riigi Kinnisvara ja ehitaja omavahel.

Kambriaknaid on lõhkunud põhiliselt alaealised ja noored kinnipeetavad. "Kuna nende vangistustingimused on mõnevõrra leebemad, siis on neil võimalik seda asjaolu ka kergemini kuritarvitada," märkis Kõmmus.

Pressiesindaja sõnul ei ole akende purustamine nii massiline, et häiriks vangla igapäevast tööd, kuid see osutab kindlasti vajadusele tegelda noorte kinnipeetavate kasvatustööga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles