Ööd jäävad Järvamaal kottpimedaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Suveks tänavavalgustuse välja lülitanud omavalitsused püüavad selle arvel kokku hoida ka pimedal ajal ja arvestavad sellega, et pärast kella üht öösel ei tohiks enam tänavatel liikumist olla.

Türi valla eelarves oli esialgu tänavate valgustamiseks plaanitud kulu 1,25 miljonit krooni. Abivallavanem Enn Mäger ütles, et tegelikult ei tohi see kulu miljoni krooni piiri ületada.
Kokkuhoiuks on Mägeri hinnangul kõige mõttekam vähendada tänavavalgustuse põlemise aega. «Maapiirkondades on valgustust niigi hõredalt, sealt kokku hoida ei saa, äärelinna kesklinnast vähem valgustada ei saa, sest seda on tehniliselt raske teha,» selgitas ta.

Suveajaks oli Türi vallas tänavavalgustus välja lülitatud. Üleeile otsustas vallavalitsus, et on paras aeg valgustussüsteemid üle vaadata, lähipäevil peaks lambid süttima nii Türi linna tänavatel kui ka Türi-Allikul, Säreveres, Oisus kui ka Kabalas.

Paide linn maksab aastas tänavavalgustusele kuluva elektrienergia eest 700 000 krooni. Linnavalitsuse teabenõunik Alo Aasma ütles, et kokkuhoiukohad selguvad mõne nädala jooksul. «Olud on rasked ja sel sügisel tuleb elada vähema tänavavalgustusega,» lausus ta.   
Kaalumise alla tulevad Aasma ütlust mööda erinevad võimalused. «Lambid hakkavad põlema õhtul hiljem ning on öösel kella ühe ja nelja vahel välja lülitatud või hakkavad põlema üle ühe,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles