Kolm päeva muusikalis-mereõhulist naudingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VIRU FOLK KÄSMUS. ESINEB SVJATA VATRA.
VIRU FOLK KÄSMUS. ESINEB SVJATA VATRA. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Teine Viru Folk algas Käsmus 7. augustil kell 15.30. Pärast festivali avakontserti esines pea­laval noorte muusikute näppepillikvartett Gjangsta, mida jäi kuulama enamik avamisele tulnuist. Siiski oli kuulajaid lõõskava päikese all vähe.

Üleüldse kadus enamik reede pärastlõunast telki üles panema ja eluoluga tutvuma. Nüüdseks peaaegu tavapäraseks festivalihõnguks kujunenud friikartulite õlis praadimise lõhn hõljus külastajate kohal, kes elamusi otsides kontserti kuulama jalutasid.

Nagu mainitud, püstitati reedel telklas oma telke, kuulda võis vaidlusi ja käske. Reede nimekaim esineja oli J. Karja­lai­nen. Keskööl merelaval alustanud Heikki Kalle autoriprogramm "Öö on öö" paitas kooskõlas ümbritseva loodusega külastajate nägemis-, kuulmis- ja haistmismeeli ning kinkis sügava elamuse.

Nüüdseks kaheaastane Viru Folk ei saa võistelda oma eelkäija, teismeliseas Viljandi pärimusmuusika festivaliga, aga folgilt ootaks mitmekesisemaid esinejaid kui eestlased, soomlased, paar rootslast ja Ichitaro Jaapanist. Sellest hoolimata pakkus festival arvukalt elamusi ja uusi helisid.

Avastamisrõõmu tegi näiteks laupäeva keskööl vastu pühapäeva kontserdi andnud Soome trio Suo, kes esitas soome regilaule, laulis nii armastusest, surmast kui Väinamöineniga seotud müütidest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles