Kaupmeeste sõnul pole toidu hindadel enam kuhugi langeda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhataja Roomet Sõrmus avaldas eile arvamust, et poodides on toidukaup vilja, toorpiima ja liha kokkuostuhindadega võrreldes liiga kallis. Kaupmeeste sõnul pole aga enam odavamalt võimalik müüa.

Rimi ja Säästumarketite turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja ütles, et viimase aastaga on juurdehindlusmarginaalid tohutult langenud ja nii mõnegi toote puhul võib öelda, et kaupmees teenib sealt lausa null krooni.

«Jaekaupmeestel hindadega veelgi allapoole tulla on juba muutunud võimatuks,» kommenteeris Mägioja põllumeeste ettepanekut veelgi hindu kärpida.

Samal seisukohal oli ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid. «Ükski kauplus ei saa rääkida mingitest suurtest kasumitest. Täna ei teeni kasumit ei kaupmees ega põllumees,» sõnas ta.

Prisma toidukaupade ostujuht Tiia Karu ennustas, et tiheda konkurentsi tõttu langevad toidukaupade hinnad sügisel jätkuvalt, kuid see toimub kaupmeeste kasumi arvelt.

Statistikaameti  andmetel ulatus kahjum kaubanduses selle aasta esimeses kvartalis 443 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles