Sagenes autode rüüstamine

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovargused on saanud üha tõsisemaks probleemiks
Autovargused on saanud üha tõsisemaks probleemiks Foto: TV3

Politsei tähelepanekute järgi on Lääne-Virumaal sagenenud autode rüüstamised, mille vältimiseks võiksid omanikud pikemaajalise parkimise korral väärtuslikumad esemed sõidukitest välja võtta.

Ööl vastu kolmapäeva lõhuti Viru-Nigula vallas Kalevi teel osaühingu maaalal kraana kaks ukseklaasi, tahhograaf, raadio, kõlarid ja teisi detaile. Kahju 48 755 krooni.

Ööl vastu neljapäeva lõhuti Haljalas Tallinna maantee lähedale pargitud sõiduauto Volvo kütusepaagi kork ja varastati 70 liitrit diislikütust. Kahju 1250 krooni.
Samal ööl varastati Rakveres Parkali tänava parklas sõiduautost Volkswagen Passat GPS-seade. Kahju 4000 krooni.

Ajavahemikul 11.-13. augustini on Rakveres Vabaduse tänavas varastatud sõiduautolt Volvo neli ratast ja kaks tahavaatepeeglit. Kahju 15 000 krooni.

"Sellised asjad teevad meile praegu kõvasti peavalu," kommenteeris sagenenud autorüüsteid Rakvere politseiosakonna ülemkomissar Lembit Kalda.

"Ega autot tuppa tuua ei saa," lisas maakonna politseijuht, kelle hinnangul võiksid sohvrid väärtuslikumad esemed pikemaajalise parkimise korral sõidukist ära võtta või vähemalt mitte jätta neid nähtavale kohale.

Kalda andmetel jahivad vargad juba pikemat aega Tallinnas sõidukitesse jäetud GPS-seadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles