Rakvere muusikakool alustab uue ilmega

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kolmapäeval käis Rakvere muusikakoolis veel kärme töö. Kuigi suuremate ettevõtmistega oli juba valmis saadud, vajasid pisiasjad tegemist.
Möödunud kolmapäeval käis Rakvere muusikakoolis veel kärme töö. Kuigi suuremate ettevõtmistega oli juba valmis saadud, vajasid pisiasjad tegemist. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere muusikakool läbis su­ve jooksul renoveerimise. Kuigi ehitustööde alguses tundus, et plaanituga ei jõutagi õigeks ajaks val­mis, ootab õpilasi kooliaasta alguses värvist lõhnav maja.


Renoveeritud Rakvere muusikakooli­ga möödunud kolmapäeval tutvunud vastuvõtukomisjon leidis, et ma­ja on valmis ja õppetöö võib alata.


Vastuvõtukomisjoni esimees, Rak­vere abilinnapea Ain Suurkaev üt­les, et komisjon oli heatahtlik, tegi mõne märkuse tuletõrjesignalisatsiooni kohta, kuid need puudused peaks olema juba kõrvaldatud. Paaril uksel puudusid sulgurid ja tuli lisada üks rohelise noolega lamp.

Veel tegeleti sellel nädalal ventilatsioonimüraga.
Rakvere muusikakooli sekretäri-juhiabi Rita Metsa sõnul sai ehitusaeg nii valitud, et see koolitööd ei segaks. Kui õpetajad 1. juunil oma töö lõpetasid, saabus majja suur ehitusmeeskond.

Mure ventilatsiooniga

"Suve jooksul tundus mulle koha­ti, et käib Ameerika stiilis action või saade "Remont 60 minutiga"," kõne­les Rita Mets, kes mingil perioodil istus koolimaja trepi peal ja oli veendunud, et nad ei saa iialgi valmis.

Suurim töö, mis majas ette võeti, oli täisventilatsiooni paigaldamine, mistõttu olid kõik ruumid ehitusrämpsu täis. See aga tekitas küsimuse, kuhu transportida ehituse ajaks muusikariistad, just klaverid.

"Meil on üleval viis klaveriklassi, kus on viis suurt klaverit ja kahek­sa väikest pianiinot. Kartsime, et kui need kõik ühte klassi viia, kas siis lagi üldse vastu peab, sest üks klaver kaalub peaaegu pool tonni. Aga lagi pidas vastu," rääkis Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Omaette hirm oli, kas pärast nõue­tele vastava ventilatsioonisüstee­mi ehitamist saab maja muusikakoolina üldse enam kasutada. Õnneks olid kõik need hirmud asjatud.

Samas tunnistas Mets, et vana ma­ja renoveerimisega on tublisti roh­kem tegemist kui uue ehitamisega.

"Lihtsam on võtta hea ja korralik pro­jekt ning anda see ehitajale, öelda, plats on siin, mine ja ehita. Aga vana maja ehitamisel pidi praktiliselt iga päev mingi otsuse vastu võtma," meenutas Mets.

Unistus sai teoks

Esialgu ei olnud majja ette nähtud abiruume, mille järel hiljem vaja­dus tekkis. Näiteks muruniiduki jaoks kohta projekti järgi ei olnud, aga nüüd on direktori kabineti kõrval muruniiduki "kabinet".

Lisaks sai majja ajakohane signalisatsiooni- ja elektrisüsteem, kõik klassiruumid remonditi ning põrandatele paigaldati naturaalparkett, juurde tuli korralik keelpilli-, trummi- ja tšelloklass.

Klassiruumide nõu­kogudeaegne mööbel vahetati välja ning muretseti uus infotehnoloogia riistvara, sealhulgas digitaalsed tahv­lid. Täiesti uue ilme sai maja välisfassaad.

Rita Mets ütles, et ehitustööde käigus tekkis vahepeal täiesti eufooriline tunne.

"Kui inimene on millest­ki unistanud ja see äkki täitub, siis tekib tunne, et see ei saa tõsi olla. Aga nüüd hakkan ise ka kohanema," lausus ta.

Rakvere muusikakooli renoveerimisprojekt läks maksma üle seitsme miljoni krooni. Ehitustöid tegid Viru Ehitus AS ja OÜ K-Kate Katusekattetööd. Sisekujundusel oli abiks Riho Hütt.

Muusikakooli pidulik avamine toimub 11. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles