Külastajad on Ararati üles leidnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ararati grillihoov.
Ararati grillihoov. Foto: Arvet Mägi

Kuu aega tagasi avatud Ararati grillihoovis saab kõhu mehiselt täis, sest portsud on suured ja menüü pikk.


Suvi liigub märkamatult sügise poole, kuid praegu on veel võimalus värskes õhus lõunatada. Selleks sobib kunagise menuka koha Mõmmi baari kõrval asuv Ararati grillihoov.

Nagu nimest välja lugeda võib, pakutakse seal kaukaasiapäraseid toite, ja kui tegemist on Kaukaasia köögiga, ei puudu šašlõkk, vürtsid ja salatid.

Kohale jõudsime koos muinsuskaitseameti vaneminspektor Anne Kaldamiga enam-vähem keskpäeval ning paar tundi lahti olnud söögikohas võis näha esimesi lõunatajaid.

Meie tunniajalise sealviibimise ajal oli külastatavus päris sage, mis annab tunnistust sellest, et inimesi, kes värskes õhus einestamisest lugu peavad, on üpris arvukalt. Tundus, et paljud külastajatest polnudki seal esimest korda. Küllap on see hea koht neilegi, kes pärast tugevat lõunat ühest sigaretist lugu peavad.

Võtsime istet massiivse laua taga ja vaatasime veidi ringi. Tuleb tunnistada, et koht on selliseks ettevõtmiseks hea, sest asub suhteliselt vaikse Malmi tänava ääres. Samas pole Narva tänav kaugel ja auto saab panna kõrval asuvale parkimisplatsile. Kuigi ilm oli päikesepaistene, häiris olemist tugev tuul, mis paratamatult lennutas liiva ja tolmu.

Tolmu ning ka vihmaste ilmade puhuks ja putukate eest kaitseks on neli massiivset mustaks värvitud lauda paigutatud võrkmajakestesse - ei oska sellele ehitisele paremat nime anda. Süüa võib ka katusealuses, kus on samuti mitu lihtsat pikka lauda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles