Valgejõgi üritab Tapal võimu haarata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vald.
Tapa vald. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tapa volikogu opositsioon on ühinenud ühiseks rusikaks ning üritab oktoobrikuistel kohalike volikogude valimistel praegu võimul olevaid sotsiaaldemokraate ja keskerakondlasi auti tõrjuda.


Kolmapäeval registreeriti Tapa valla valimiskomisjonis valimisliit (VL) Valgejõgi, mille tuumikus on vallavolikogus opositsioonis olevate erakondade liikmed ja volitatud isikuks Tapa volikogu liige ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Ambla vallavanem Alari Kirt.


"Valimisliidu asutasid inimesed, kes tahavad kohalikus poliitikas kaasa rääkida, kuid ei taha seda teha erakondade kaudu," ütles Kirt. "Liitunud po­le mitte erakonnad, vaid kodanikud, kellest osa on ka mõne erakonna liikmed," lisas ta.

Oma kuulumist valimisliitu on samuti kinnitanud erruläinud brigaadikindral Urmas Roosimägi. Alari Kirt sõnas, et valimisliitu kuulub nii IRLi, reformierakonna kui rahvaliidu liikmeid. Ka roheline Kalju Soomeri kandideerib volikogusse valimisliidu nimekirjas.

Oma nägemus
Nii reformierakonna kui IRLi Lääne-Virumaa organisatsioonide arendusjuhid Taimi Samblik ja Kert Karus ütlesid, et nende erakonnad Tapal oma nimekirjaga välja ei tule ja erakonnaliikmed kandideerivad valimisliidus.

"Valimisliitu on koondunud need inimesed, kellele praeguste vallajuhtide juhtimisstiil ja võtted ei meeldi," selgitas opositsiooni juhtiv Alari Kirt. "Neil inimestel on oma nägemus, kuidas valla asju edasi viia, ja nad tahaksid paljuski teistmoodi teha."

Eriti nõrk on nende arvates olnud vallavalitsuse koostöö valla territooriumil asuvate organisatsioonide ja asutustega.

Koostöö sujus
Praeguses vo­likogus enamuses olevad ja võimu jagavad sotsiaaldemokraadid ja keskerakondlased on tehtuga rahul.

"Me oleme koos­töö üle sot­siaaldemokraa­tide­ga väga rahul, kõik kavandatu on teoks tehtud, koalitsioonileping täidetud ning selle nelja aastaga oleme jõudnud ilma tülide ja pahandusteta uute valimisteni," rääkis volikogu keskerakondlasest esimees Aleksander Sile. "Vald on noor ja suund on õige ja praegu midagi väga pal­ju muuta pole meil soovi," ütles ta tulevikuplaanide kohta.

Mis puutub eelseisvatesse valimistesse, siis keskerakond osaleb oma nimekirjaga ning edasine sõltub kõik valimistulemustest ja järgnevatest läbirääkimistest. Uuele valimisliidule soovis Sile edu. "Kui nad on kõik ühes paadis, siis palju õnne neile, mis seal ikka," lausus ta.

Sotsiaaldemokraatide liider, Tapa vallavanem Kuno Rooba kinnitas, et nemad tulevad kindlasti oma nimekirjaga ja on valmis ka edaspidi kandma vastutust Tapa valla arengu ning tema elanike heaolu eest. "Neli aas­tat tagasi olime seisukohal, et Tapa vallale ja tema elanikele on liitumine kasulik. Nüüd on aeg seda seisukohta toetanud," ütles Rooba. Tema sõnul on tähtsaim saavutatu kinnistada ja Tapa vald on eeskujuks teistele piirkondadele, kuidas ühinemist praktiliselt teostada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles