Repliik: Maailma muutmise päev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Toomla.
Valdu Toomla. Foto: Arvet Mägi

Septembrikuu üheteistkümnendal päeval on paljude toredate ja vähem toredate inimeste seas sündinud näiteks Arvo Pärt, Felix Dzeržinski, Franz Bec­ken­bauer ja Lembitu Kuuse.


Sel päeval suri Nikita Hrušt­šov ning tuli võimule Augus­to Pinochet. Sel päeval 21 aastat tagasi toimus Tallinna lauluväljakul suurüritus "Eestimaa laul".



Kuid selle päeva hommikul aastal 2001 rammis kaks terroristide juhitud reisilennukit New Yorgi Maailmakaubanduse (WTC) kaksiktorne, mille tõttu hukkus umbes 3000 inimest.



Juba siis kirjutasid maailma ajalehed, et pärast niisugust jultunud akti pole maailm enam endine.



USA juhtimisel järgnenud terrorismivastasesse sõtta on haaratud kogu läänemaailm, sealhulgas ka Eesti, ning surmasaanuid võib lugeda juba sadu tuhandeid.



Sõtta on maetud ja maetakse veel ilmselt kaua miljardeid dollareid, aga kas need tohutud inimohvrid ja materiaalsed kaotused juurivad välja äärmusislami, on siiani vastuseta jäänud põhiküsimus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles