Õpibussi külastas palju teadmisjanulisi virulasi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpibuss sõidab ringi juba mitu aastat.
Õpibuss sõidab ringi juba mitu aastat. Foto: Internet

Eelmisel nädalal vuras mööda Lääne-Virumaad tasuta koolitust jagav õpibuss, mida külastas erinevais paigus kokku sadakond inimest.


Eesti täiskasvanud koolitajate assotsiatsiooni Andras eestvõttel liigub õpibuss, mille peamine eesmärk on propageerida õppimist täiskasvanueas, mööda Eestit juba kolmandat aastat.



"Tänavu peatume 13 maakonnas, kokku umbes kuuekümnes kohas. Reis on päris pikk: alustasime septembri teisel nädalal Hiiumaalt ning lõpetame 10. oktoobril Võrus," rääkis õpibussi projekti juht Kalev Kukk.


Lääne-Virumaal peatus õpibuss Rakkes, Veneveres, Roelas, Sõmerul, Vaekülas ja Ubjas.



Ettevõtmise Lääne-Virumaa koordinaator Lehte Tuuling ütles, et bussi on külastatud päris aktiivselt.



"Veneveres oli kohal 25-30 inimest, nii vanemaid inimesi kui ka noori, kes põhikooli hakkavad lõpetama ja mõtlevad, kuhu minna edasi õppima. Ka Roelas oli vähemalt paarkümmend huvilist," tõi ta näiteid.



Õpibuss annab teavet eelkõige koolide ja kursuste kohta konkreetses maakonnas, kuid ka üle Eesti. "Meil on bussis olemas internet, saame ka aidata vajaliku lehekülje mõne kooli või koolitaja kohta üles otsida," ütles Tuuling.



Samuti jagatakse infot Euroopa Sotsiaalfondi rahastatavate koolituste kohta, mis on mõeldud töötavatele täiskasvanutele ja on osalejatele tasuta.


Kalev Kukk ütles, et õpibussi idee on laiem.



"Ega alati ei küsita ka kursuste kohta, meil käis siin üks naine, kes tundis huvi, miks meilile tulnud pildid ei avane ning mida ette võtta. Ka see on uute teadmiste omandamine," rääkis ta. Kukk ütles, et üldiselt tuntakse kõige rohkem huvi arvuti- ja keeleõppe vastu.



"Mida aasta edasi, seda teadlikumad on inimesed. Üha rohkem tullakse õpibussi konkreetsete küsimustega. Näiteks tulevad töötavad täiskasvanud ja tunnevad huvi, kas ka neil on võimalik saada tasuta õpet," kõneles Kukk.



Lääne-Virumaa mitmes paigas said inimesed vajalikke nõuandeid töötukassa töötajalt. "Ka seda, millised võimalused on töötuks jäämisel õppida uut ametit," lisas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles