Türi valla tulevikuidee on luua seikluspark

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seikluspargi ideega väljatulnud võistkond.
Seikluspargi ideega väljatulnud võistkond. Foto: Erakogu

Neljapäeval ja reedel Türi gümnaasiumis toimunud tulevikulinna mängu võiduideeks hääletasid osalised Kõrgessaare seikluspargi loomise.

Mõtte kohaselt võiks Türil raadiomasti lähedal asuvasse Kõrgessaarde rajada seikluspargi, kus leiab tegevust nii noor kui nooremeelne. Türi vallavanema nõuniku asendaja Silvi Lukjanov lausus, et atraktsioonidest pakkusid noored välja mitmeid osavust, täpsust, julgust, tasakaalu tunnetust arendavaid ülesandeid, mida Eestis seiklusparkides ei ole. „Ideena võiks seikluspark hõlmata ka järve äärset ja Tolli metsa ning miks mitte laieneda ka näiteks Kabalasse ja Kirna Käomäele," lausus ta.

Võidukasse võistkonda kuulusid õpilased Kätliin Ani Kabala põhikoolist, Kaspar Randmäe Paide Täiskasvanute keskkoolist, Kaspar Aare ja Taaniel Stoitšev Türi gümnaasiumist ning Silvi Lukjanov Türi vallavalitsusest.

Teiste ideedena toodi veel välja noorte ümarlaua loomine Türile, prügimajanduse probleemi lahendamiseks omanäoliste prügikastide tegemine, vana vesiveski krundi kasutuselevõtmine turismiobjektina ja Türi avatud noortekeskusest tõelise noortekeskuse loomise mõtet.
Kokku osales mängus viis viieliikmelist võistkonda.
Briti Nõukogu käivitatud tulevikulinna mäng on üks juhtimise abimeetmestik, mis pakub hea võimaluse kaasarääkimiseks piirkonna poliitika väljatöötamisel ja keskkonna kujundamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles