Postiljonid saavad pealambid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Post ostab kirjakandjatele pealambid, et neil oleks varahommikuses pimeduses kergem töötada.

«Aastaid on meil kasutusel olnud taskulambid, seda eelkõige trepikodade puuduliku valgustuse tõttu. Majanduslangusest tingitud kokkuhoiust ei põle nii mõneski asulas tänavavalgustus. Pimedate tänavate probleem on tinginud vajaduse osta kirjakandjatele spetsiaalsed pealambid, mis jätavad käed töö tegemisel vabaks,» rääkis postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

«Eriti vajalikud on pealambid nendes linnades, kus teostame varajast lehekannet. Türil oleme lambid juba kasutusele võtnud, lähiajal varustame nendega ka Paide ja Rakvere kirjakandjad. Käesoleval aastal on plaanis pealambid soetada ka Tallinna ja Harjumaa piirkonda,» lisas Vainult.

Kirjakandjate tööõnnetused on peamiselt seotud kukkumiste ja koerte rünnakutega. Õnnetusi põhjustavad tihti just halvasti valgustatud ja remontimata tänavad.

Sel aastal on kirjakandjate vastu esinenud ka mitmeid füüsilisi rünnakuid. Postiettevõte otsib pidevalt sobivaid enesekaitsevahendeid, millega tõsta töötajate turvatunnet.

Eesti Post annab tööd 825 kirjakandjale üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles