Noortalunikud saavad taotleda starditoetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust võib kasutada põllumajandustehnika soetamiseks.
Toetust võib kasutada põllumajandustehnika soetamiseks. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

12. oktoobrini saavad tegevust alustavad noored põllumajandusettevõtjad taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) starditoetust.


Maaelu arengukava meetme "Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetus" eesmärk on aidata kuni 40aastastel noortalunikel ettevõtlusega alustada ja seda arendada, samuti aitab meede kaasa põlvkondade vahetumisele põllumajanduses.

Toetusesaajaks võib olla nii füüsilisest isikust ettevõtjast noortalunik kui ka osaühing, mille kõik liikmed on füüsilised isikud.

Nii taotlejatele kui osaühingu ja selle juhatuse liikmetele kehtib toetuse taotlemisel nõue, et neil ei tohi vanust olla üle 40 eluaasta, kõigil peab olema põllumajanduslik haridus ja põllumajanduslik töökogemus.

Üks taotleja võib 2013. aastani kestva programmperioodil noortaluniku starditoetust saada ühe korra. Toetust makstakse kuni 625 864 krooni ja käesoleva taotlusvooru eelarves on 25,7 miljonit krooni.

Toetust võib kasutada väga mitmesuguste seadmete, lauda- ja põllumajandustehnika, mesindustarvikute soetamiseks ja muudeks investeeringuteks ja tegevusteks.

Vähemalt pool toetussummast tuleb kasutada põhivara soetamiseks.

Erinevalt teistest maaelu arengukava investeeringumeetmetest makstakse toetusraha välja 30 päeva jooksul pärast toetuse määramist, mitte siis, kui taotleja on investeeringu omal kulul teostanud ja PRIA-le kuludokumendid esitanud.

Täpset infot toetuse ja sellega seotud nõuete kohta saab PRIA kodulehelt www.pria.ee, maakondlikest teenindusbüroodest ja infotelefonil 7377 678.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles