Inspektsioon saatis 12 Ida-Virumaa koolijuhti keeleeksamile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Keeleinspektsioon tegi neljale Sillamäe ja kaheksale Narva koolijuhile ettekirjutuse halva eesti keele oskuse pärast ja kohustas neid sooritama eesti keele eksami.


Keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser ütles BNS-ile, et keeleinspektorid kontrollisid Sillamäe ja Narva koolijuhtide eesti keele oskust augustis ja septembris.

"Üldjuhul annab keeleinspektsioon eesti keele eksami sooritamiseks aega aasta. Ega eesti keelt paari päevaga ära ei õpi," lausus Klaser.

Sillamäel on kolm koolidirektorit ja neli õppealajuhatajat. Keeleinspektorid tuvastasid, et Sillamäe koolijuhtidest valdavad eesti keelt vaid Kannuka kooli direktor ja Astangu kooli mõlemad õppealajuhatajad.

Narvas on üheksa direktorit ja 17 õppealajuhatajat. Keeleinspektorid leidsid kontrolli käigus, et Narvas valdab nõutaval tasemel eesti keelt viis direktorit ja neli õppealajuhatajat. Kahes Narva koolis ei valda eesti keelt kumbki koolijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles