Järgmine aasta on Virumaa paeaasta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aarne Mäe

Pandivere piirkonna algatusel on järgmine aasta Virumaa paeaasta.



Muuga mõisas 11. septembril toimunud paekonverenstil anti Ida-Viru maavanemale Riho Breivelile ning Virumaa Muuseumide juhile Ants Leemetsale, kelle hallata on Virumaa suurim paeehitis - Rakvere linnus, üle ka paeaasta hoidja tiitlid.


Põhjaranniku andmetel on paeaasta töörühm paberile pannud ka rida ideid, mida paeaastal teha võiks. Üks nendest on koolilastele korraldatud paeteemaliste lugude konkurss, millest paremad kantakse vahepaladena ette suvel Rakveres toimuval meeste tantsupeol.

Meeste tantsupeolt peaks minema paeaasta sõnum juba üle Eesti. "Meie soov on, et Virumaa paeaasta kasvaks ülejärgmiseks aastaks Eesti paeaastaks," ütles PAIKi tegevjuht Aivar Niinemägi, kes on ka Virumaa paeaasta idee algataja.

Pandivere piirkonda ühendav PAIK on seadnud paekivi oma turundusvankri ette, kuulutades ennast Pandivere paeriigiks. Samuti on nad välja lasknud oma paeraha paero.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles