Narva-Jõesuu lastekodu ootab ehitajaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas käskkirja, millega otsitakse riigihanke käigus Narva-Jõesuu asenduskodu peremajade ehitajat.


Narva-Jõesuusse kerkivad tulevikus lastele kuus uut peremaja, mis on 8-10-kohalised. Tänased hooned ei vasta kaasaegsetele nõuetele.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur peab oluliseks, et uued peremajad lähtuvad just laste vajadustest.

"On selge, et asenduskodu ei asenda lapsele perekonda. Kui aga laps elab asenduskodus, on tähtis, et sealsed tingimused oleksid võimalikult kodused. Nii saab laps kasvada turvalises keskkonnas ja omandada eluks vajalikke oskusi, mis iseseisvas elus kasuks tulevad," ütles minister.

Peremajade ehitamist finantseeritakse Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERF).

Valitsus kinnitas 5. märtsil riiklike hoolekandeasutuste reorganiseerimise investeeringute kava, millega reorganiseeritakse lastekodusid ja erihooldekodusid.

Toetus riiklike asenduskodude reorganiseerimiseks on 143,9 miljonit krooni. Riigi omaosalus rahastamisel on 15%.

Riiklikke laste asenduskodusid on Eestis 11. Investeeringute kavaga toetatakse Narva-Jõesuu lastekodu, Elva väikelastekodu, Tartu väikelastekodu, Haapsalu lastekodu ning Pärnu lastekodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles