Virumaa ettevõtja võitis raudkangikõnni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Rebban
Aare Rebban Foto: www.maainfo.ee

Reedel ja laupäeval Olustveres peetud künnivõistluste ürituste hulka kuulunud raudkangikõnni võitis Ida-Virumaa mees Aare Rebban.


Olustvere ametikooli õppetalu direktor Riho Kala ültes, et kepikõnniga sarnaneval raudkangikõnnil tuli metsamehe saabastes ja 6,5 kilogrammi raskusi kange vibutades läbi käia sada meetrit. Osavõtjaid oli tema sõnul palju.

Teisel päeval võistelnud Aare Rebban läbis distantsi 43 sekundiga.

«Õige rütmi pidi kätte saama ja kõige parem oli pika sammuga kõndida,» meenutas võidumees, kes kaalub 93 kilogrammi ja on 1,82 meetrit pikk. «Ära väsitas siiski omajagu.»

Tema jutu järgi oli tegemist tavaliste kangidega, millega näiteks aiapostidele auke tehakse.

Autasuks sai võitja korvitäie õunu, mille ta palus soovijatele annetada, ning künniseltsi logoga mõõdulindi, mida ta pole veel kätte saanud, sest lahkus enne autasustamist.


Peokorraldajana tuntud Aare Rebban sattus Olustverre siinseid ettevõtjaid Leader-programmi asjus külastades. Mees harrastab oma sõnul laisemaid spordialasid, näiteks langevarjuhüppeid. Õiget kepikõndi proovis ta viimati paastulaagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles