Portugal näitab peagi azulejo-keraamikat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali azulejo keraamikakunsti näitus jõuab Rakvere galeriisse tõenäoliselt jaanuaris.
Portugali azulejo keraamikakunsti näitus jõuab Rakvere galeriisse tõenäoliselt jaanuaris. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Portugali suursaatkonna pressi- ja kultuuriatašee Tiago Mar­ques külastas Rak­ve­ret, otsimaks võimalusi näituse korraldamiseks portugali rahvuslikust azulejo keraamikakunstist.



Teisipäevasel kohtumisel linnapea Andres Jaadla­ga olid kõne all nii võimalikud näitusepaigad kui ka muud võimalused tutvustada portugali kultuuri Rakveres.

Azulejo-näitus tuuakse Rakvere Galeriisse tõenäoliselt järgmise aasta jaanuaris. "Tegemist on portugali rah­vusli­ke seina­kau­nis­tus­te­ga, mida on seal tehtud ajast aega. Näitus koosneb foto­plaka­titest ja näidistest. Huvitav asi igal juhul," ütles galerii kuraator Riho Hütt.

Sõna "azulejo" (hääldus: azuleežo) tähendab portugali keeles kaunistatud ja glasuuritud keraamilist plaati. Sellised plaadid katavad hoonete sise- ja välisseinu.

Samalaadseid plaate kasutatakse ka teistes maades, näiteks Hispaanias, Itaalias, Hollandis, Türgis, Iraanis ja Marokos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles